این است علم پشت A کامل کاشی کاری
در سال ۷۴۵ ه.ق مادر ابواسحاق اینجو پادشاه فارس، ملکه تاشی خاتون اقدامات نیکویی بر بارگاه او انجام داد. در زمان سلطنت شاه عباس اول، گیلان استقلال خود را از دست داد. در کاشی کاری کف، قبل از این که کاشیها را روی زمین بچسبانید، یک بار کاشیها را امتحانی روی سطح بچینید تا نمای نهایی کار را ببینید و جاهایی که نیاز به برش کاشی یا انجام اصلاحات هست را متوجه شوید. چنانچه لایه آخر سقف کاذب سفیدکاری با گچ باشد از اجرای چوبهای چهارتراش خودداری نموده و بعد از نصب میلگردهای چپ و راست، ورقههای رابیتز (شبکه فلزی) را که تقریباً شبیه توری است به این میلگردها با مفتول ۳ تا ۳٫۵ میبندند. از دمشق به حمص، حماه، حلب، سپس عجلون (اردن) بیتالمقدس، الخلیل، و از غزه از راه خشکی به دمیاط در مصر، سپس فرسکو، سنمود، ابی صیر، المحله الکبری، آبیار، دمنهور، تا اینکه برای بار دوم به شهر اسکندریه رسید و از آنجا دوباره به قاهره برگشتند و از شهرهای صعید مصر میگذرد تا اینکه به عیذاب میرسد و از دریای سرخ برای بار سوم وارد جده میشود، و از آنجا به مکه میرود و برای بار ششم وآخرین بار فریضه حج را ادا میکند در سال ۷۴۹ هجری قمری، سپس از مکه به مدینه میرود، و بعد از زیارت به تبوک میرود و از آنجا برای سومین بار به بیتالمقدس میرود، و از آنجا به الخلیل، غزه، و از غزه از راه سینا و صحرای مصر به قاهره بر میگردد، در قاهره خبر برتخت نشستن ابی عنان فارس السلطنه در دولت المرینیه به گوشش رسید و آنجا عزم ملاقات ایشان را نمود، و از قاهره به اسکندریه و با کشتی در سال ۷۵۰ آهنگ مراکش را نمود و در راه خود از: شهرهای جربه، قابس، صفاقص، بلیانه، و از آنجا از راه خشکی به تونس میرسد، و از تونس بر کشتیسوار میشود و به جزیره سردینیه میرود، و از آنجا به تنس، مازونه، مستغانم، تلمسان، نازی، و در پایان شعبان سال ۷۵۰ به شهر فاس رسید.
سفرنامه ابن بطوطه که مدت ۲۹ سال و نیم به طول انجامیده، در روز پنجشنبه ۶ تیر سال ۷۰۴ هجری خورشیدی آغاز شد و با بازگشت ایشان به شهر فاس پایتخت ابی عنان المرینی پادشاه مراکش در پایان دی ماه سال ۷۳۳ خورشیدی پایان یافت. نتیجهٔ آمارگیری در مورد ریزش برف در رشت نشان میدهد، که در رشت بهطور متوسط در سال ۹ روز(۲ روز در دی و ۴ روز در بهمن و ۲ روز در اسفند و ۱ روز در بقیه ماههای سال) برف باریده است. سال ۱۳۹۳ به پیشنهاد روبرت واهانیان معمار و رشت پژوه، روز ۱۲ دی ماه به مناسبت مرکز استان شدن شهر رشت در زمان حکومت سلسلهٔ صفویان، به عنوان روز تولد این شهر و به نام روز نکوداشت شهر رشت پیشنهاد شد. در سال ۱۹۱۸، کارل ورکمان، منشی خصوصی امپراتور کارل اول، به عنوان " بارون ورکمان فون هوهنسالزبورگ " به درجه بارونی اتریش ارتقا یافت. ابرهارد زوینک (ویرایش): ۹۰۰ سال دژ هوهنسالزبورگ ، سالزبورگ ۱۹۷۷.
برجهای دژ منظره چشمگیری از حوضه سالزبورگ و به ویژه کوهها و رشته کوههای اطراف زیر را روش کاشی کاری کف حمام ارائه میدهند. او در چین و شرق آفریقا نیز فارس زبانانی را ملاقات نمودهاست. به هر روی ابن بطوطه همانند ابن خلدون از فرهنگ و شهریگری سرزمین فارس یا ایران با عظمت یاد کرده و حتی در تبریز و شوشتر (تستر) دانشمندانی را ملاقات نموده که بر تمام دانشها چیره بودهاند او همچنین اشاره میکند که در شیراز زنان اجتماعات داشتند و در امور اجتماع همکاری داشتند. از ظفار به مسقط، القریات در عمان میرسد، از آنجا به جزیره هرمز و سواحل کنداب پارس میرود و سپس برای بار دوم وارد بصره و بعداً هم کوفه، الحله، بغداد، و از بغداد به انبار و سپس آهنگ سرزمین شام را میکند؛ و در راه خود از شهرهای حدیثه، عانه، الرحبه، والسخنه و تدمر، و بعد از ۲۲ سال دوری از دمشق دوباره وارد دمشق میشود. ابنبطوطه در خلال سفر طولانی خود، چهار بار به ایران یا به قول خودش «فارس» یا «بلاد عجم» وارد شدهاست، هر بار از یک ناحیه از ایران، ولی او هیچگاه سراسر ایران را در یک نوبت سیر نکردهاست، و اینک توضیح: وی پس از این که بار اول از راه شام حج گزارد، از راه صحرا روانه عراق شد.
گفتنی است که عبدالهادی التازی که شرح و نقشه نغزی از راه گیتی نوردی او نوشتهاست در مقالهای با نام «بلاد فارس بین الیوم و امس» اثبات نمودهاست که ابن بطوطه تنها ۴ بار به ایران و حجاز سفر کرده و نه ۶ بار. گویا در اینجا ابنبطوطه فراموش کرده که اصفهان در قرن هفتم یعنی تقریباً هفتادسال پیش از ابنبطوطه به دست مهاجمان مغول ویران شدهاست و آن را به حساب جنگ شیعه و سنی میگذارد. آنگاه از سیراف از راه خلیج فارس به (بحرین) و از آنجا به جده رفته برای سومین بار حج به جای آوردهاست و آنگاه بلاد مصر و شام را سیر کرده به بندر لاذقیه رسیده و از آنجا سوار کشتی شده به سوی بلاد روم شتافته (ترکیه) آن بلاد را به بهترین وصف توصیف نموده میگوید: همه مردم این بلاد بر مذهب امام ابوحنیفه و بر طریقه سنتاند، هیچ قَدَری (منکران قدر الهی در خلق اَفعال عباد)، و رافضی (یعنی شیعه)، و معتزلی، و خارجی و مبتدعی در بین آنها وجود ندارد، و این فضیلتی است که خداوند آن مردم را بدان اختصاص دادهاست، جز این که حشیش میخورند؟ در ادامه از شهرهای عطا و صور کم که دارای بندر گاه بودن عبور کرد و به شهر صیدا رسید که کالاهایی مثل انجیر و کشمش و روغن زیتون را به مصر صادر میکرد.